Представници Владе Републике Србије и менаџмента компаније „Barry Callebaut“ у присуству градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, потписали су Уговор о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини Републике Србије, као и Уговор о средствима подстицаја. Уговорi се односe на реализацију инвестиционог пројекта изградње извозно оријентисаног производног погона чоколаде у Новом Саду. Потписници уговора били су министар привреде у Влади Србије Горан Кнежевић, дирeктoр Рeпубличкe дирeкциje зa имoвину Рeпубликe Србиje Joвaн Вoркaпић, финансијски  директор „Barry Callebaut“ за земље ЕМЕА Дарко Шуман, генерални менаџер „Barry Callebaut“ за  југоисточну Европу Стојан Кемера и овлашћени адвокат за „Barry Callebaut Nederland b.v.ˮ Борислав Вићентић.

- Компанији „Barry Callebaut“ пренели смо земљиште од 2 хектара и 9 ари, које се налази на Зрењанинском путу у постојећој индустријској зони, без накнаде, а они су се обавезали да инвестирају у изградњу фабрике чоколаде применом најмодернијих технологија, да запосле преко 100 људи на неодређено време, и да финансирају материјална и нематеријална средства са 45 милиона евра – изјавио је Јован Воркапић.

Министар Кнежевић истакао је да долазак овако моћне фирме, представља још једну потврду да је Србија добро место за улагање.

Градоначелник Милош Вучевић је рекао: „Ово је велика ствар за Нови Сад. Захваљујући подршци Владе и Председника републике, настављамо иневестициони циклус, добијамо нове погоне, отварају се нова радна места. Међутим овде није реч о масовном запошљавању, већ о капитално-интензивној инвестицији извозног карактера. Нови Сад је добио један од највећих светских брендова у области производње чоколаде, фирму која има светски премијум бренд, и поносан сам што су одабрали Србију и наш град као локацију где ће инвестирати. Град Нови Сад ће се трудити да буде добар домаћин, у шта су се они уверили у претходних десет месеци, јер смо показали да можемо бити партнер у реализацији тако велике инвестиције. Један од битних разлога да изаберу баш Нови Сад јесу људски ресурси, и велика је ствар што је већ успостављена сарадња компаније са Универзитетом, односно Технолошким факултетом. За нас је добитна комбинација сарадња науке и образовања са привредом и производњом“.

У наредном периоду улази се у следећу фазу инвестиције, а то је почетак грађевинских радова.