MENI
Naslovna » Aktuelnosti » Potpisan ugovor sa dobitnicom stana u prvom kolu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“

Potpisan ugovor sa dobitnicom stana u prvom kolu nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2020“

03.12.2020.

Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu i Siniša Mali, ministar finansija u ime Vlade Republike Srbije potpisali su Ugovor o poklonu sa dobitnicom stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2020“ Majom Florić iz Paraćina. Time je srećna dobitnica zvanično postala vlasnik stana od 50,47 kvadrata u naselju Zemunske kapije.

Ministar finansija je istakao da je nagrada otišla u prave ruke i poručio Maji Florić da je srećnica, pošto je njena koverta izvučena od 3,2 miliona pristiglih koverata sa fiskalnim računima.

„Želim da se zahvalim gospođi Florić na 30 koverata koje je poslala. Hvala jer ste postali partner Vlade Republike Srbije, partner Vašoj državi u borbi protiv sive ekonomije. Hvala Vam na lojalnosti koju ste pokazali time što ste odgovorno prikupljali fiskalne račune i poslali ih, jer nama je borba protiv sive ekonomije jedna od najvažnijih stvari sa kojima se suočavamo“, naveo je on.

Maja Florić se zahvalila na ovoj vrednoj nagradi i pozvala građane Srbije da sakupljaju račune i šalju koverte.

„Mi ćemo svakako stan zadržati, nećemo ga prodati, jer sreća se ne prodaje! Za sada nemamo druge planove, deca rastu, a oni će se ovako lakše odlučiti gde će stanovati“, rekla je ona i zahvalila se ministru finansija Siniši Malom.

Ministar je naglasio da je siva ekonomija štetna za sve nas, i za državu koja gubi deo sredstava, ali i za sve građane, kao i da nagradna igra ne treba da bude jedini razlog zašto treba uzimati fiskalne račune.

„Prethodna nagradna igra je pokazala da smo za 33 odsto povećali naplatu poreza od malih fiskalnih obveznika, dok je za 47 odsto bilo više prijava građana da nisu dobili fiskalne račune. Rezultat je bio vidan. Zahvaljujući nagradnoj igri svest građana se razvila, a isto očekujemo i ove godine. Međutim, nagradna igra ne treba da bude jedini razlog zašto se uzimaju računi. Neophodno je da se svi sistemski borimo protiv sive ekonomije. Uzimajte fiskalne račune jer tako štitite državu, štitite sebe, obezbeđujete bolju budućnost vašoj deci“, naglasio je Mali.

Država se protiv sive ekonomije bori sistemski, donošenjem novih zakona, poput Zakona o javnim nabavkama koji je već u primeni i podsetio da je urađen Nacrt zakona o fiskalizaciji, koji će uskoro biti pred poslanicima, kao i da se radi na Zakonu o e-fakturama, koji će omogućiti lakši povraćaj PDV-a.

Ovom prilikom pozvani su građani Srbije da nastave da šalju koverte sa 10 fiskalnih računa ili 10 fiskalnih isečaka za učešće u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi 2020“.

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo