MENI
Naslovna » Aktuelnosti » Korejskoj kompaniji dodeljeno državno zemljište u Smederevskoj Palanci

Korejskoj kompaniji dodeljeno državno zemljište u Smederevskoj Palanci

26.05.2020.

Komisija za kontrolu državne pomoći dala je saglasnost za dodelu državnog zemljišta koje se nalazi u Smederevskoj Palanci, površine od 61.534 metara kvadratnih za investiciju korejske kompanije "Kyungshin Cable" koja će, do 2020. godine investirati 20 miliona evra i zaposliti 700 radnika.

Zemljište u javnoj svojini Republike Srbije, procenjeno na 29,8 miliona dinara, dodeljeno je preko Republičke direkcije za imovinu RS firmi "Kyungshin Cable Europe d.o.o. Beograd" koja je u vlasništvu "Kyungshin Cable Co. Ltd" iz Republike Koreje, za realizaciju investicionog projekta.

Planirano je da se izgradi objekat - postrojenje za proizvodnju auto delova za električne automobile. Investicija podrazumeva ulaganje od 20 miliona evra i zapošljavanje 700 novozaposlenih na neodređeno vreme, do kraja 2022.

Od 20 miliona evra ulaganja, najmanje četvrtina mora biti finansirano iz sredstava koja ne sadrže bilo kakvu državnu pomoć.

Ulaganja se odnose na izgradnju objekta od 11.000 kvadratnih metara, kao i ulaganja u novu opreme, koja sa brojem zaposlenih moraju opstati pet godina od završetka investicije.

Firma u Koreji je počela sa radom od 1974. godine, a filijala u Srbiji osnovana je početkom marta ove godine.

Korejska kompanija 2018. godine proizvodila je 4,2 odsto tržišta automobilskih žica, i bila sedma u svetu.

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo