MENI
Naslovna » Aktuelnosti » Potpisan ugovor o kupoprodaji Doma vojske u Rumi – Opština zvanično vlasnik objekta

Potpisan ugovor o kupoprodaji Doma vojske u Rumi – Opština zvanično vlasnik objekta

09.01.2020.

Direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, uz prisustvo državnog sekretara u Ministarstvu odbrane Bojana Jocića, potpisali su ugovor o kupovini objekta - Dom vojske, nekadašnji Dom JNA, koji je postao vlasništvo Opštine Ruma.

Prilikom potpisivanja ugovora, direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić izjavio je „Očekujem da će vrlo brzo i ova zgrada sinuti punim sjajem, kao što je sinula i cela Ruma. Evo i Gradska kuća se sređuje i zaista je velika razlika u odnosu na period od pre sedam, osam godina. Tako da stvari ovde konstantno idu na bolje i to me veoma raduje i kao direktora Direkcije, ali i kao počasnog građanina Rume".

„Potpisivanjem ugovora ispunjena je dugogodišnja želja nas, ali rekao bih i mnogih pre nas, da Opština postane vlasnik Doma vojske“, izjavio je predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić, zahvalivši se i Ministarstvu odbrane i Republičkoj direkciji za imovinu na saradnji i velikoj pomoći da se procedura završi u rekordnom roku.

Početna cena objekta je bila 760.000 evra, cena je, kako navodi prvi čovek rumske opštine, takoreći, prepolovljena, na malo više od 328.000 evra. Prvu ratu od osam miliona dinara Opština će platiti odmah, a ostatak u četiri godišnje rate. 30 miliona dinara je obezbeđeno za prvu fazu, adaptacije, konzervacije i restauracije objekta.

O nameni zgrade, odluka će se doneti vrlo brzo, ali je jedno sigurno da će ona imati kulturni značaj za Rumu.

Informatror o radu Registar nepokretnosti u javnoj svojini Stvari u javnoj svojini koje su predmet otuđenja Izvod banke kao dokaz o uplati
 Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19  Narodna skupština Republike Srbije Predsednik Republike Vlada Ustavni sud Srbije Vrhovni kasacioni sud Srbije Republičko javno tužilaštvo