МЕНИ
Насловна » Актуелности » Република Србија уступила Панчеву „Градски стадион“

Република Србија уступила Панчеву „Градски стадион“

31.08.2017.

У среду, 30. августа 2017. године у Градској управи града Панчева свечано је потписан уговор између Републичке дирекције за имовину Републике Србије и Града Панчева о преносу власништва Граду Панчеву над комплексом стадиона ФК „Динамо“ у Панчеву.

Уговор су потписали Јован Воркапић, директор Републичке дирекције за имовину Републике Србије и градоначелник Панчева Саша Павлов.

 Република Србија уступила Панчеву „Градски стадион“

“Потписивањем овог уговора створили су се услови да Град Панчево може својим средствима, а и уз подршку Министарства омладине и спорта и Покрајинског секретаријата и Владе Републике Србије да крене у даљи развој овог комплекса. Ово није први пут да Влада Републике Србије и Републичка дирекција за имовину преносе право јавне својине над градским стадионима и ово чинимо да бисмо подстакли град Панчево и његове спортисте да се баве краљицом спортова – атлетиком. Верујем да ће бити још пројеката са градом Панчевом, имамо још доста идеја како да помогнемо као Влада Републике Србије да се развија у разним областима. Захваљујем се овом приликом градоначелнику Павлову али и свим људима из Градске управе који су професионално приступили овом послу и у рекордном року завршили све како бисмо дошли до данашњег потписивања”, изјавио је Јован Воркапић, директор Републичке дирекције за имовину.

 Република Србија уступила Панчеву „Градски стадион“

Градоначелник Саша Павлов изјавио је: „Ово је једини градски стадион у Панчеву и то што је пренет у јавну својину града представља могућност да сада Град приведе тај цео простор намени, да уради не само фудбалски терен, него да се ту санирају и помоћни објекти и атлетске стазе. Дакле, овим су се стекли услови за реализацију пројеката, па и пројекта изградње мини атлетског стадиона у смислу законских урбанистичко-техничких услова, јер је ово сада јавна својина и носилац права јавне својине – град може по том основу да издејствује и грађевинску дозволу и све што је потребно и има решене имовинско-правне односе за оно што је неопходно граду – за спорт, за омладину и рекреацију. Ово је објекат од општег интереса у области спорта и ја се још једном захваљујем Републичкој дирекцији за имовину Републике Србије на сарадњи и на реализацији овог посла “

Информатрор о раду Регистар непокретности у јавној својини Ствари у јавној својини које су предмет отуђења
Узми рачун и победи Народна скупштина Републике Србије Председник Републике Влада Уставни суд Србије Врховни касациони суд Србије Републичко јавно тужилаштво